Ehandel och Online Pengar
Allt om handel online
Ekonomi

Spara pengar när du handlar

7 januari, 2019 - 20:38Inga kommentarer

Spara när du handlar

Det kan låta paradoxalt att spara pengar när man handlar, men varför betala mer än man behöver? Du kan spara på flera olika sätt och här lär vi dig de bästa knepen.

  1. Leta kampanjer och erbjudanden

Vissa kanske tycker det är sniket att aktivt leta kampanjer och erbjudanden, men genom att handla när det är kampanj eller nedsatt pris på en viss vara kan du spara stora pengar. Ska du köpa en frys kan 5 % rabatt göra skillnad, men på mindre varor kan du ofta få 10 % rabatt eller fri frakt om du handlar över ett visst belopp.

  1. Få medlemsrabatt

Genom att bli medlem kan du få rabatt, återbäring och erbjudanden i den aktuella butiken. Ofta har de medlemsdagar med extra förmånliga priser och du får ofta lite extra service och support om du skulle behöva. Att bli medlem lönar sig nästan alltid och allt fler butiker inser värdet i att vara generösa och på så vis binda trogna kunder till sig.

  1. Återbäring och bonus

Förutom medlemsbonus finns också olika cashback-system som innebär att om du handlar på ett ställe får du poäng på ett konto, vilka du kan omsätta till rabattcheck eller pengar (värdebelopp) att handla för. Om du är medlem i en förening eller fackförbund kan det finnas avtalsrabatter och bonus i utvalda butiker. Detta upplyser butikerna sällan om, utan det är upp till dig själv att ha koll på vad som gäller.

  1. Köp bara det du behöver

Handla det du behöver, men undvik spontana inköp av onödiga prylar, kläder och matvaror som du inte använder. Undvik också att handla på rea, om det inte är så att du hittar något du tittat länge på och som nu är nedsatt till oslagbart lågt pris. Är du det minsta tveksam så fråga alltid om det är öppet köp på varan du köper – i så fall kan du lämna tillbaka den eller byta om du ångrar dig.

  1. Handla när det inte är säsong

De flesta handlar vinterkläder när det är vinter och sommarkläder när det är sommar. Men genom att handla när det inte är säsong kan du få bättre prylar till riktigt fördelaktiga priser. Det gäller bara att vara lite förutseende och att handla sådant som är tidlöst och inte går ur mode så snabbt. Du kan också behöva tänka ett steg längre med storlekar – särskilt om du köper en bikini strax efter jul när man ätit en massa gott, men har tänkt komma i form till sommaren.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Sveriges flagga är gul och ...