Ehandel och Online Pengar
Allt om handel online
Ekonomi

Ekonomi kurser på nätet

13 januari, 2019 - 14:26Inga kommentarer

Ekonomikurser på nätet

Vill du förbättra dina kunskaper i ekonomi men har svårt att få tiden att räcka till? Studera på distans eller gå en ekonomikurs på nätet.

Många drömmer om att fördjupa sina kunskaper i ekonomi, men vet inte hur de ska gå tillväga. Sitter man med jobb, barn och familj är det inte självklart att ta steget och studera heltid på Universitet eller Högskola. Studiestödet motsvarar knappast lönen och det kan bli tajt ekonomiskt. Men genom att gå en kurs online eller på distans kan du både äta kakan och ha den kvar.

Kurser på distans brukar ofta ha flexibelt schema, så att du planerar din egen studietid. Det brukar gå till så att man skriver en uppgift och lämnar in, eller så skrivs en tentamen online. Det finns också en mängd andra studieanordnare – studieförbund som Folkuniversitetet, Studieförbundet vuxenskolan och Medborgarskolan, men även privata aktörer som vill dela med sig av sina kunskaper.

Bokföring eller ekonomi?

Du kan också gå en bokföringskurs online, vilket är bra om du vill starta eget företag eller bara lära dig mer om företagsekonomi och redovisning.Udemy är ett bra ställe om man kan engelska. En distansutbildning eller ekonomikurs kan också vara till stor nytta på ditt nuvarande jobb och i ditt privatliv. Ibland kan företag se en sådan utbildning som vidareutbildning eller fortbildning och då kan företaget stå för kostnaden.

Kursavgiften för privata utbildningar är ofta bindande och betalas i regel i förskott. Efter avslutad kurs brukar du få ett certifikat eller intyg som bevis för att du har studerat. Om du vänder dig till annan studieanordnare än de erkända lärosätena bör du göra en grundlig research innan du anmäler dig. Genom att kolla vad andra tycker om utbildningsnivå, lärare och karriärmöjligheter efteråt slipper du att gå på en nit.

Välj en bra studieanordnare

Även om utbildningen är gratis i sig, investerar du mycket tid och engagemang. Därför vill du att du ska få något tillbaka, för din insats. Om inte i pengar i form av högre inkomst, så kunskapsmässigt. Man har alltid nytta av nya erfarenheter och i den föränderliga situation som råder på den svenska arbetsmarknaden är det alltid bra att vidareutbilda sig, för att bli mer attraktiv bland arbetsgivare.

Om du läser på Universitet eller Högskola får du förstås högre status på din utbildning än om du väljer en privat kursanordnare. Men vilken nytta du faktiskt har av din kurs i praktiken beror på vad du vill uppnå och vilken studienivå som är rätt för dig. Vissa har faktiskt mer glädje av en kvällskurs än av en distanskurs på Universitet.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...