Ehandel och Online Pengar
Allt om handel online

Inlägg i Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi kurser på nätet

13 januari, 2019 - 14:26 Inga kommentarer

Ekonomikurser på nätet

Vill du förbättra dina kunskaper i ekonomi men har svårt att få tiden att räcka till? Studera på distans eller gå en ekonomikurs på nätet.

Många drömmer om att fördjupa sina kunskaper i ekonomi, men vet inte hur de ska gå tillväga. Sitter man med jobb, barn och familj är det inte självklart att ta steget och studera heltid på Universitet eller Högskola. Studiestödet motsvarar knappast lönen och det kan bli tajt ekonomiskt. Men genom att gå en kurs online eller på distans kan du både äta kakan och ha den kvar.

Kurser på distans brukar ofta ha flexibelt schema, så att du planerar din egen studietid. Det brukar gå till så att man skriver en uppgift och lämnar in, eller så [...]

Ekonomi

Spara pengar när du handlar

7 januari, 2019 - 20:38 Inga kommentarer

Spara när du handlar

Det kan låta paradoxalt att spara pengar när man handlar, men varför betala mer än man behöver? Du kan spara på flera olika sätt och här lär vi dig de bästa knepen.

  1. Leta kampanjer och erbjudanden

Vissa kanske tycker det är sniket att aktivt leta kampanjer och erbjudanden, men genom att handla när det är kampanj eller nedsatt pris på en viss vara kan du spara stora pengar. Ska du köpa en frys kan 5 % rabatt göra skillnad, men på mindre varor kan du ofta få 10 % rabatt eller fri frakt om du handlar över ett visst belopp.

  1. Få medlemsrabatt

Genom att bli medlem kan du få rabatt, återbäring och erbjudanden i den aktuella butiken. Ofta har de medlemsdagar med [...]

Ekonomi

Gör en ekonomisk budget för nybörjare

3 januari, 2019 - 19:18 Inga kommentarer

Ekonomisk budget

Du har säkert hört att man borde göra en budget för att förbättra sin ekonomi – men hur gör man? Här förklarar vi hur det fungerar och ger dig enkla tips för komma igång.

Genom att göra en budget får du kontroll över dina inkomster och utgifter. Det är helt enkelt så att det du får in ska räcka till det du ska betala. Har du låg lön, a-kassa, sjukpenning eller saknar inkomst kan det vara väldigt tajt med ekonomin och då är det extra viktigt att göra en plan för att behålla kontrollen. Annars kan utgifterna lätt skena iväg och du kan i värsta fall hamna i en skuldfälla.

Det kan låta töntigt, men ett bra sätt är att ta ett stort papper eller [...]