Ehandel och Online Pengar
Allt om handel online
Ehandel

Hur börjar man med ehandel?

29 december, 2018 - 17:26Inga kommentarer

Starta Ehandel

Drömmer du om att starta en egen webbutik? Ehandeln växer så det knakar och distanshandeln slår nya rekord varje år.

Att starta en egen webbutik och börja med ehandel är enklare än många tror. Det enda du behöver är en produkt eller vara att sälja och en plattform för att göra affärer. Vissa bygger egen webbutik från grunden, men enklare är att köpa plattformen i form av en tjänst. Denna är ofta utformad som ett abonnemang och då ingår också service, teknisk assistans och kundtjänst om du behöver hjälp.

Attraktiva varor säljer

En webbutik som är attraktiv kan generera mycket pengar. Om du funderar på att starta verksamhet finns det finns ett par alternativ. Det ena är att du säljer en produkt som du själv skapat – exempelvis designväskor eller hantverk. Andra alternativet är att du köper in produkter till grossistpris för att sedan sälja dem – ungefär som en vanlig butik. En nackdel med detta är att du måste ha ett lager och ligga ute med pengar innan du får sålt dina varor.

Det viktiga är att välja en attraktiv nisch utan alltför mycket konkurrens. Genom att hålla sjysta priser kan du konkurrera med andra webbutiker och tänk också på att villkoren kan avgöra vilken butik en kund väljer att handla i. Fri frakt är något som kan kosta dig en slant, men å andra sidan kan du tjäna på ett sådant avtal eftersom fler vågar handla. Jämför olika fraktlösningar så kan du erbjuda dina kunder den som är bäst både för dig och dem.

Skapa en webbutik

Börja med att kika runt hur andras webbutiker ser ut och hur de är upplagda. Ett tydligt gränssnitt och attraktiva, tydliga bilder är a och o för att locka kunder. Tänk också på att bra information gör det enklare för kunden att handla. Du slipper också en massa onödiga mail-frågor om du anger korrekt och tydlig information direkt på sidan.

Om din webbutik ser seriös och välarbetad ut kommer du locka betydligt fler kunder än om den ser halvtafflig ut. Se till att det finns kontaktuppgifter och organisationsnummer på sidan, så ser kunder att det går att få tag på dig och att du driver ett seriöst företag. En del kunder har för vana att alltid kolla upp dessa uppgifter innan de lägger sin beställning och genom att skriva ut informationen förekommer du kunden. Desto mindre frågetecken desto större chans att kunder handlar.

Smarta betallösningar

Betallösningen är också viktig, för att kunderna ska känna förtroende för din webbutik. Det måste vara enkelt att handla och betala och även om bra betallösningar kan kosta en slant kan det vara värt det i längden. Ingen orkar krångla med udda betallösningar och om din butik inte är så etablerad kan förskottsbetalning verka avskräckande och skrämmande för nya kunder. Kortbetalning, Klarna, faktura eller Paypal är därför att föredra.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Skriv ett land som ingår i Norden